Dobry posiłek w szpitalu

17.10.2023 11:58

Informujemy, że od dnia 1 listopada br. szpital przystąpi do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”.

Pilotaż dotyczy edukacji żywieniowej (zwiększenia dostępności porad żywieniowych) oraz poprawy jakości żywienia w placówkach leczniczych (wdrożenia optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców).

W związku z realizacją ww. programu, szpital publikował będzie na stronie internetowej w zakładce „Dla pacjenta” zdjęcia podawanych posiłków. W załączniku do informacji pojawi się również jadłospis na cały tydzień.

Przypominamy, że dysponujemy własną kuchnią i doświadczonym personelem.

Stosujemy najwyższe standardy działania, w tym system HACCP (Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli) oraz system zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z normą PN-EN ISO 22000:2018 w zakresie wytwarzania i serwowania gotowych posiłków i dań.

Oferowane przez nas posiłki są bezpieczne dla zdrowia, o wysokiej jakości odżywczej, właściwie zbilansowane i adekwatne do stanu zdrowia pacjentów. Zapewniamy odpowiednią (zgodną z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia) wartość odżywczą i energetyczną posiłków. Powyższe stwierdzenia potwierdziła Najwyższa Izba Kontroli w wystąpieniu pokontrolnym dotyczącym naszej jednostki.