
15.11.2023 10:11
Nasz szpital to nie tylko profesjonalny pion medyczny, ale również wspierające jego działanie: dział administracyjno – gospodarczy, techniczny, kuchnia, pralnia itd. Także te obszary wymagają inwestycji i stałych nakładów finansowych. Staramy się dbać o każdy aspekt naszej działalności. Oprócz ogromnych inwestycji, takich jak wspominana jakiś czas temu przebudowa kotłowni dokonujemy również mniejszych zakupów, które nas cieszą. Wszystko to robione jest z myślą o naszych pacjentach.
Kuchnia szpitalna wzbogaciła się ostatnio w nowoczesny, 300 litrowy kocioł warzelny parowy. Dysponujemy pięcioma takimi kotłami, co pozwala na swobodne przygotowanie posiłków dla kilkuset osób dziennie. Ponadto w celu usprawnienia i ułatwienia pracy kupiliśmy nowoczesną automatyczną krajalnicę żywności. Maszyna umożliwia krojenie i odkładanie rożnej grubości plastrów. Posiada nóż kryty teflonem oraz licznik krojonych plastrów.
Smacznie i zdrowo karmimy naszych pacjentów.
Raz w tygodniu, w zakładce „Dla pacjenta” publikujemy oferowany na tydzień jadłospis.


