05.07.2024 07:54
Szpitalna kuchnia przeszła z wynikiem pozytywnym trzydniową kontrolę Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego w Nowej Soli.
Kontrolowane diety uzyskały najwyższą możliwą ocenę. Wyniki kontroli potwierdzają nasze staranie aby karmić pacjentów smacznie, zdrowo i bezpiecznie.
Przypominamy, że dysponujemy własną, dobrze wyposażoną kuchnią i doświadczonym personelem. Od listopada ubiegłego roku realizujemy program „Dobry posiłek w szpitalu”. Stosujemy najwyższe standardy działania, w tym system HACCP (Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli) oraz system zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z normą PN-EN ISO 22000:2018 w zakresie wytwarzania i serwowania gotowych posiłków i dań. Oferowane przez nas posiłki są bezpieczne dla zdrowia, o wysokiej jakości odżywczej, właściwie zbilansowane i adekwatne do stanu zdrowia pacjentów. Zapewniamy odpowiednią (zgodną z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia) wartość odżywczą i energetyczną posiłków.